T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Yavuz Başayar İlkokulu

KUTLAMALAR VE ANMALAR

Mrt

Çanakkale Zaferimizin 107. yılını okulumuzda 4.sınıf zümre öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programla andık.

Covid 19 salgını nedeniyle uzak kalınan yaklaşık iki yılın ardından ilk defa bir okul programımızda yer alan velilerimizin de katılımıyla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Gününü okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirmiş olduk.

Atalarını anmak üzere şiirler, marşlar, şarkılar ve tiyatrolarla çok güzel bir program hazırlayan öğrencilerimiz programa katılanlarda duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldular.

Programın ardından günün anısına ve şehitlerimizin ruhu için katılan velilerimize tüm öğrencilerimize üzüm hoşafı ikram ettik.

Üstlendikleri rolü layıkıyla yerine getiren geleceğimizin teminatı tüm öğrencilerimizi ve onları yetiştiren değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 107. yılı dolayısıyla başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Mekânları cennet olsun.

 

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklar sonucu kazandığımız "Kurtuluş Savaşı" sonrası,

"Kahraman Ordumuza" hitaben Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılmış olan "İstiklal Marşımız" 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmiştir.

İstiklal Marşımızın kabulünün 101.yıl dönümünü okulumuzda 3.sınıf zümre öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programla andık. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

İstiklal Marşımızın kabulünün 101.yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Ara

 

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün 27 Aralık 1919'da Kurtuluş Savaşı' mızın sevk ve idare merkezi olarak seçtiği Ankara'ya gelişinin 102. yıldönümünü okulumuzda törenle kutladık.

Törende emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.