ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Yavuz Başayar İlkokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü dolayısıyla ilimizde yapılan

"Savaşın Kahramanları Kınalı Kuzular"

resim yarışmasına katılan öğrencilerimizin resimlerinden oluşan resim sergimiz açıldı.

Yarışmada okulumuz genelinde;

1. Nil Amine KORKMAZ(4/E)

2. Zeynep Ecrin DEMİRCİ(2/B)

3. Elif Zehra YÜKSEL(4/D) oldular.

Dereceye giren öğrencilerimiz madalyalarını okul müdürümüz Turcan YILDIRIM'dan aldılar.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

Mrt

AFAD Başkanlığı tarafından, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışı ile kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel kuruluşlar arasında, olası afetlere karşı hazır olmak, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerisini test etme ve kabiliyet geliştirmek, planların uygulanabilirliğini ölçmek ve eksikleri tespit etmek ile afet müdahale planlarında gerekli güncellemeleri yapmak, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 2022 yılı "Tatbikatlar Yılı" olarak ilan edilmiştir.

Ock

Okulumuz Değerler Kulübü Ocak ayı değerimiz olan "HOŞGÖRÜ" konulu resim ve şiir yarışması düzenledi.

Değerler Kulübü rehber öğretmenimiz Semra TÜRK'ün başkanlığında yaptığımız değerlendirmede

Resim dalında

2/E sınıfından Hiranur Topal

2/C sınıfından Büşra Çubuk

2/G sınıfından Zeynep Sena

Şiir dalında

3/A sınıfından Derin Doğan

2/G sınıfından Fatma Nazlı Çevik dereceye girdiler.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyoruz.

ÖĞRENMEK HAYAT KURTARIR

Afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok vatandaşımıza ulaşmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması,  yerli ve milli bir yazılım olarak öne çıkıyor. Kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olan AFAD Acil mobil uygulamasında,  tek tuşla acil çağrı, en yakın toplanma alanı ve afet eğitim videoları gibi özelliklere ulaşmak son derece kolay.

Uygulamanın kullanılabilmesi için AFAD Acil uygulamasının telefona indirilmesinin ardından, telefon numarasının girilmesi gerekiyor. Kısa mesaj ile gelen şifrenin girilmesi ve telefon numarasının doğrulanmasının ardından uygulama, TC kimlik numarasının girilmesi ve konum yetkisinin verilmesiyle aktif hale geliyor.

DAHA FAZLA BİLGİ VE VİDEO İÇİN ALTTAKİ RESME TIKLAYINIZ..

ROBOTLAR SINIFIMIZA GELDİ

Geometrik Cisimlerle tanışan 2/B Sınıfı öğrencileri geometrik şekillerle yapmış oldukları robotları sergilediler.

Sergide emeği geçen öğretmenimiz Sultan GÜNDOĞAN ESKİ ve geleceğe yön vereceğine inandığımız öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

2/C Sınıfı olarak Geometrik cisimlerle yapmış olduğumuz robotlarımızı sergiledik.

Sergimiz,  öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Sergimizi ziyaret eden okulumuz idarecilerine, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuza adını veren 17 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari-Merkez-Ağaçdibi Köyü yakınlarında bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcı maddenin infilak ettirilmesi sonucu şehitlik mertebesine ulaşan şehidimiz J.Bnb. Yavuz BAŞAYAR' ın babası ve özel harekat polisi diğer oğlu ve damadı 15 Temmuz gazisi olan İsmail BAŞAYAR ile 15 Temmuz Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuz 3/A sınıfında şehitlik kavramı ve Milli  Birlik Konulu sohbet/söyleşi yaptık. 3/A sınıfı öğrencilerimiz hazırlamış oldukları soruları yönelterek merak ettikleri sorulara cevap aradılar.  Misafirimizi çok güzel bir şekilde ağırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

SÖYLEŞİMİZİN TAMAMI 3.SINIFLARIMIZIN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU OKUL GAZETEMİZDE YAYINLANACAKTIR.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuzda 3.sınıf öğrencilerimiz tarafından "Okul Gazetesi" çıkarılacak, 4.sınıf öğrencilerimiz tarafından da "15 Temmuz Resim Sergisi" düzenlenecektir. Yapılacak çalışmalar 24 Aralık 2021 tarihine kadar okul komisyonuna teslim edilecektir. Komisyon tarafından seçilen ürünler okulumuzda sergilenecektir. Yapacağınız çalışmalar için teşekkür eder başarılar dileriz.